سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی انار

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

لیلا فتحی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشگاه بوعلی سینا، همدان
محمود اثنی عشری – دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه بوعلی سینا، همدان
احمد ارشادی – استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه بوعلی سینا، همدان

چکیده:

میوه انارPunica granatum L در سالهای اخیر به دلیل فواید زیادی که برای سلامتی بشر دارد بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. آب میوه انار حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان می باشد که توانایی زیادی برای شکار رادیکال های آزاد دارند . این مطالعه به منظور بررسی تأثیر نوع بسته بندی همراه با پوشش پلی اتیلن و پرتو تابی با اشعهUV-C برای افزایش کیفیت و عمر پس از برداشت میوه انار در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی و در ۳ تکرار انجام شد . محاسبه درصد کاهش وزن و تغییر میزان آنتی اکسیدانهای میوه ها از جمله صفات مورد آزمایش بودند . نتایج نشان دادند که درصد کاهش وزن و آنتی اکسیدان میوه ها در تیمار بسته بندی با پوشش پلی اتیلن در مقایسه با بسته بندی بدون پوشش پلی اتیلن دارای اختلاف معنی دار بودند. پوشش پلی اتیلن از چروکیدگی و اتلاف آب میوه جلوگیری کرد و منجر به حفظ طراوت و کیفیت بهتر میوه انار شد