سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

زهرا بیگ محمدی – عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد صحنه
اکرم پزشکی نجف ابادی – دانشجوی دکترای صنایع غذایی دانشگاه تبریز
عیسی فتح اللهی – مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده:

پاتولین مایکوتوکسینی است که بوسیله گونه های مختلف از کپک ها بویژه اسپرژیلوس پنیسلیوم و بیسوکلایمیس تولید می شود اکثر این قارچها روی میوه های فاسد شده به ویژه سیب، گلابی انگور و هلو رشد می کند استاندارد جهانی حضور این ماده در آب سیب و سایر ابمیوه درحدود ۵۰ppb می باشد اندازه گیری مقدار این مایکوتوکسین از این لحاظ مهم است که می تواند اثر سویی بر سلامتی داشته باشد پاتولین دارای خاصیت ایجاد ناهنجاری در جنین جهش زایی ژنتیکی و سرطان زایی می باشد و می تواند منجر به اختلالات عمده ای برروی ساختمان غشا سلولها و فعالیت های انزیمی شود.