سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

زهرا رنجبر – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی
سیدامیرحسین گلی – استادیار دانشگاه صنعتی اصفهان
الهام رنجبر – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تغذیه
عاطفه رضایی – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی

چکیده:

گامالینولنیک اسید از زیست دگرگونی اسید لینولئیک درکبد ایجاد می شود فعالیت آنزیم D6-desaturase جگر تبدیل لینولئیک به اسیدهای چرب بلند زنجیر غیراشباع مثل گامالینولئیک اسید را افزایش میدهد بطور ارثی یا دراثر دیابت استرس پیری و مصرف الکل عملکرد این آنزیم مختل و گاما لینولنیک اسید ساخته نشود چندین خواص درمانی از جمله درمان دیابت اگزما بیماریهای قلبی آرتریست و مالتیپل اسکلروزیست برای این اسید چرب ذکر شده است روغن دانه گل گاوزبان معمولترین منبع گاما لینولنیک اسید است بسته به روش استخراج روغن ودرجه تصفیه دارای حدود ۲-۱% ترکیبات غیرصابونی عمدتا فیتواسترول ها هستند ۱۶ ترکیب فرار شناسایی شده که ۸۸ درصد روغن اساسی را تشکیل میدهد روغن دانه گل گاوزبان منبع مناسبی از ترکیبات بیواکتیو بتا – کاریوفیلن و رزمارینیک اسید است که خواص آنتی اکسیدانی و آنتی میکروبی آنها شناخته شده است.