سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

ملیحه کرامت – دانشجوی کارشناسی علوم و صنایع غذایی
نجمه کیانی – دانشجویان کارشناسی صنایع غذایی
نصیره علوی –
مرضیه بهروز –

چکیده:

سیستم های RFID برای بهبود کارایی های زنجیره عرضه شناخته شده است، زنجیره تامین محصولات تازه ای که هنوز جا دارد که بهبود یافته و کارایی آن افزایش پیدا کند و حتی به یک زنجیره تامین هوشمند توسط جریان ساده خودکار اما باارزشی تبدیل شود که بنیاد و اولین مرحله برای توسعه خدمات جدید با ارزش افزوده خواهد بود . RFID یک سیستم انتقال اطلاعات غیر تماسی و بی سیم است که در آن برچسب ها با اطلاعات منحصر به فردی برنامه ریزی میشوند وجهت شناسایی و پیگیری به محموله متصل میشوند . برچسب ها می توانند شامل طیف وسیعی از اطلاعات باشند مثل : موقعیت ، نام محصول ، کد محصول و تاریخ انقضا . برچسب ها معمولا از یک ریز تراشه ویک آنتن تشکیل شده است .اطلاعات توسط تراشه ذخیره وپردازش می شودوآنتن برای ذخیره ی اطلاعات درباره ی یک محصول یا یک محموله به کار برده می شود. RFID در کاربردهای متنوعی از پیگیری اطلاعات تا دسترسی به ساختار به کار برده می شود. در این مقاله به بررسی تکنولوژی RFID ومزایا ومحدودیتهاوکاربردهای آن در امنیت زنجیره ی تامین ماده ی غذایی پرداخته می شود.همچنین تفاوت ها ومزایای آن نسبت به بارکدها بررسی می شود