سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی انار

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

رضا گیمدیل – دانشجویان کارشناسی ارشد گیاهان دارویی- باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد
حسین مردانی –
عاطفه امیدوار – دانش آموخته کارشناسی باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده:

مطالعات گسترده انجام شده بر روی انسان و دیگر جانوران حاکی از اثرات مفید میوه انار بر سلامت انسان میباشد. دانه های انار سرشاراز اسیدها، قندها، ویتامین ها، پلی ساکاریدها، پلی فنل ها و مواد معدنی است. این دانه ها همچنین غنی از اسیدهای چرب چند زنجیره ای غیر اشباع هستند. در پریکارپ، بر گها و گل انار، فن لها (فلاوونوئیدها و تان نها) کشف گردیده اند که خواص دارویی زیادی برای این دسته ازترکیبات ذکر شده است. همچنین پوست میوه انار دارای پلی ساکاریدهای مرکب میباشد. دانه های انار دارای ترکیبات استروژنیک هستند که غنی ترین منبع استروژن گیاهی میباشد که این ماده مانع تکثیر سلو لهای سرطان سینه شده. مطالعات اخیرمحققین حاکی از آنست که انار غنی از پلی فنل هاست که دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی میباشند. انار به دلیل دارا بودن فیتوکمیکالهای متعدد در آب، گوشت و روغن آن خواص آنتی ترومبیک، ضدپرفشاری خون و ضدالتهابی داشته وهمچنین سبب کاهش پراکسیداسیون لیپیدی در بیماران دیابتی نوع دو شده و فشارخون و فعالیت آنزیم مبدل آنژیوتاسیون را در بیماران هیپرتانسیون کاهش میدهد. بطور کلی باید بیان کرد، با توجه به وجود منابع متنوع کشور در پرورش این میوه مفید، در نظر داشتن مطالعات علمی بیشتر در جهت بهره برداری از این گیاه با نگرشی دارویی از اهمیت بالایی برخوردار است