سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی عمران

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

حبیب اله بیات – استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر
امیدرضا صفی پورطرقی – دانشجوی تحصیلات تکمیلی رشته عمران محیط زیست دانشگاه امیرکبیر

چکیده:

بعلت توسعه عوامل بیماریزا گندزدایی آب آشامیدنی امری اجتناب ناپذیر است اگرچه استفاده ازکلر به عنوان یک گندزدای آسان و دردسترس متداول می باشد ولی به موازات استفاده از کلرو از بین رفتن میکروارگانیسم های موجودترکیباتی جانبی به وجود می آیند که ممکن است خطری جدی برای سلامتی مصرف کننده آب باشند برای حذف این قبیل ترکیباتی جانبی یکی از راه حلها استفاده از پرتو uv که به کمک آن ترکیباتی همجون و را را می توا ن از بین برد از آنجا که پرتو UV به تنهایی برا یحفظ کیفیت آب کافی نیست استفاده از آن در کنار کلرزنی توصیه میشود تجربیات قبلی نشان داده که برخی میکروارگانیسم ها پس از گذشت زمان در مقابل uv مقاوم می شوند داین قبیل موارد استفاده توامان از UV-Silver علاوه بر تمام فوایدذکر شده از ایجاد حالت مقاوم شدن میکروارگانیسم ها نیز جلوگیری کرده و در عین حال پروسه غیرفعال سازی باکتری ها را نیز تشدید می نماید.