سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

المیرا بامیار – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی
جعفر محمدزاده میلانی – استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده:

توکسین هایی که بوسیله قارچها تولید میشوند زهرابه های قارچی یا مایکوتوکسین نامیده می شوند زهرابه های قارچی ترکیبات ثانویه متابولیکی هستند که توسط کپک ها ساخته شده و دارای خواص سمی می باشند آفلاتوکسین ها ترکیبات سمی هستندکه به عنوان متابولیت های ثانویه توسط برخی گونه های آسپرژیلوس تولید می شوند بطور کلی قارچهای اصلی تولید کننده زهرابه ها را میتوان به پنج گروه تقسیم کرد که عبارتندا زآسپرژیلوس پنی سیلیوم فوزاریوم آلترناریا و کلاویسپس حدود ۲۰ نوع آفلاتوکسین وجود دارد که افلاتوکسین B1 قویترین و سرطانرا ترین آنها می باشد این سموم قادر به ایجاد آفلاتوکسیلکوز حاد و مزمن درانسان و حیوان هستند عضو اصلی درگیر با بیماری آفلاتوکسیکوپ کبد می باشد این سموم دارای خواص جهش زایی و سرطان زایی می باشند.