سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار کشاورزی و محیط زیست سالم

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

فاطمه السادات هادوی – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
بهزاد کاویانی – استادیار و عضو هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
علیرضا ترنگ – رئیس موسسه بیوتکنولوژی شمال کشور
محمد زرچینی – عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

چکیده:

فناوری نانو، نوعی فناوری است که بر پایه دستکاری تک تک اتم ها و مولکول ها استوار است. بخش کشاورزی از جمله مهمترین عرصه هایی ست که با استفاده از دستاوردهای فناوری نانو منافع زیادی را متوجه این بخشخواهد کرد. نانو یک میلیاردم متر است به قدری کوچک که دیده نمیشود اما تاثیری بسیار بزرگ بر زندگی انسان دارد. کودهای شیمیایی نقش اساسی را در افزایش تولید محصولات دانه ای در کشورهای در حال توسعه جهان خصوصاپس از معرفی ارقام زراعی پر محصول و کود پذیر طی وقوع انقلاب سبز بر عهده داشته اند اما کاهش جذب و آلودگی های زیست محیطی از جمله مهمترین معایب آن ها است. کودهای نانو از جمله کودهای دوست با محیط زیست بوده کهعلاوه بر نداشتن خطرات زیست محیطی مزایایی هموون افزایش عملکرد، افزایش کیفیت، کند رها بودن دارند.استفاده از نانوکودها موثرترین و در عین حال ساده ترین شیوه به منظور کاهش تلفات عناصر غذایی و افزایش کارایی مصرف کودها است. کودهای نانو عمدتا به واسطه آزاد سازی آرام و تدریجی عناصر غذایی، دوره تاثیر کود راافزایش میدهند. مسلما با بکارگیری فناوری نانو در بهینه سازی فرمولاسیون کودهای شیمیایی، میتوان به دستاوردهای شگرفی رسید از جمله: کاهش مصرف انرژی، صرفه جویی در هزینههای تولید، جلوگیری از معضلات زیست محیطی