سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: اولین همایش ملی پروبیوتیک و محصولات فراویژه

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

آرزو حقیقیان رودسری – کارشناس ارشد علوم تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دا

چکیده:

پروبیوتیک ها باکتری هایی مثل بیفیدوباکتر، لاکتوباسیلوس، باکتروئید و فوزوباکتر هستند که عمدتاً در روده بزرگ وجود دارند و برای سلامت انسان مفید می باشند. آنها می توانند اسیدهای چرب کوتاه زنجیره مثل استیک، بوتیریک و پروپیونیک اسید تولید کنند . پره بیوتیک ها نیز سوبسترای انتخابی برای رشد باکتری های مفید مثل بیفیدوباکتر هستند . خصوصیات ویژه ای یک ماده غذایی را در گروه پره بیوتیک قرار می دهد. این مواد شامل قندهایی مثل اینولین و الیگوفروکتوزها (FOS) هستند. الکوفروکتوزها بطور طبیعی در چندین ماده غذایی مثل کاسنی، پیاز، مارچوبه و گوجه فرنگی وجود دارد. در زمان شیردهی، باکتری عمده در مدفوع نوزادان،بیفیدوباکتر می باشد اما در زمان ازشیرگیری، سطح بیفیدوباکتر کاهش و همزما ن تعداد باکتری های نامطلوب مثل کلیفرم، کلستریدیاو استرپتوکوک افزایش مییابد . این مقاله مروری بر اثرات پره بیوتیکها و پروبیوتیکها بر سلامت انسان دارد.