سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

محمدرضا حسنی – مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه گروه کشاورزی ساوه

چکیده:

توسعه کشاورزی و امنیت غذایی درهرکشوری بدون در نظر گرفتن پارامترهای بهبود صنایع تکمیلی که همان عوامل پایین دست و بالا دست کشاورزی است کاری بس پرهزینه و دشوار لذا جهت افزایش امنیت غذایی باید شاخصهای اقتصادی و صادرات محصولات کشاورزی را افزایش داد و کیفیت تولیدات را ارتقا بخشید و قدرت رقابت پذیری آنها را بالا ببریم و یکی از موارد پیشنهادی توجه جدی به صنعتبسته بندی است و تاریخچه صنعت بسته بندی میوه جات و سبزیجات جهت فروش دربازار از زمان جنگ جهانی دوم توسعه پیدا کرده است بسته بندی کردن محصول از ضایعات درحین حمل و نقل بارگیری و تخلیه جلوگیری نموده طول عمر آن را زیاد و امکان عرضه سالم مشتری را فراهم می نماید در کشور ما ایران متاسفانه در مورد بسته بندی میوه و سبزیجات دقت چندانی به عمل نمی ا ید و معمولا محصول را به همان صورتاولیه که برداشت شده بدون هیچ گونه عملیات مقدماتی در کیسه های پلاستیک ، کارتن و جعبه های چوبی و پلاستیکی که هرکدام از نظر اندازه کیفیت و درجه بندی و تاریخ مصرف وتولید ندارد ریخته می شود و به بازار انتقال داده می شود. لذا دراین مقاله به صنعت بسته بندی واهمیت آن در جذب سرمایه هیا خارجی و صادرات محصولات کشاورزی خصوصا انار به عنوان محصول اصلی باغداران شهرستان ساوه پرداخته می شود.