سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

محبوبه کارشناس – دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع غذایی موسسه آموزش عالی تجن
سپیده حقیقت خرازی – دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه کشاورزی و منابع ط
علی معتمدزادگان – عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبی

چکیده:

امروزه بسته بندی فعال با ویژگی های آنتی اکسیدانی توجه خاصی را به خود جلب کرده ، چراکه یکی از نوید بخش ترین جایگزین ها برای بسته بندی می باشند. در این بسته بندی ها محصول بسته بندی شده با آنتی اکسیدان موجود در بسته بندی ترکیب شده تا اکسایش غذا که یکی از دلایل عمده فساد مواد غذاییست کاهش یابد. در این راستا گروهی از دانشمندان تأخیر در اکسایش لیپیدها را توسط آنتی اکسیدان سنتتیک BHT )بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن( مورد استفاده در فیلم های LDPE )پلی اتیلن با دانسیته کم( گزارش کرده اند. اما امروزه تمایل به کاهش مصرف افزودنی های سنتتیک در بسته بندی ها، توجه دانشمندان را به جایگزینی آنها با آنتی اکسیدانهای طبیعی به خصوص توکوفرول، عصاره های گیاهی و روغن های اسانسی از گیاهانی مانند رزماری، پونه کوهی و چای سبز که بی خطرترند و در اغلب موارد چندین مزیت برای سلامتی دارند، جلب کرده است. به نحویکه گروهی از محققان فعالیت آنتی اکسیدانی فیلم های LDPE با آنتی اکسیدان طبیعی جدا شده از سبوس جو در اکسایش لیپید ماهی را مورد مطالعه قرار دادند و گروهی دیگر نیز طی مطالعه ای تأخیر در اکسایش لیپید ساردین های دودی را از طریق کاربرد فیلم های بسته بندی بر پایه ژلاتین همراه با عصاره های حاوی رزماری و پونه کوهی مورد بررسی قرار دادند. بنابراین هدف از این مقاله مروری بررسی قابلیت به تأخیر انداختن اکسایش و حفاظت لیپیدهای انواع ماهیان از طریق کاربرد انواع فیلم های بسته بندی همراه با آنتی اکسیدان ها می باشد