سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

سعید سخاوتی – هیئت علمی مجتمع آموزش کشاورزی فارس
نجمه افراء –

چکیده:

یکی از شایع ترین عوامل مرگ و میر بیماریهای قلبی و عروقی می باشد که معمولا به واسطه رسوب مواد چرب یدر جداره رگ و تنگ شدن این دیواره به وجود می آید مصرف فراورده های تخمیری شیر بصورت یک وعده غذایی کامل میزان کلسترول خون کاهش می یابد مثلا در یک هفته اول مصرف ۵/۴% در دو هفته اول ۶/۶% و درسه هفته ۶/۹% و در چهار هفته ۷/۲% کاهش درمیزان کلسترول خون به وجود می آید یکی از باکتریهای مهم در موادلبنی تخمیری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است که باعث عدم جذب کلسترول می گردد بعلاوه هضم کازئین و پروتئین های آب پنیر تولید یک سری پپتیدهایی می کند که باعث ممانعت ا زعملکرد آنزیم Angiotensin- converting enzyme می کند که در کاهش کلسترول موثر است بعلاوه باکتریهای پروبیوتیک نیز درکاهش کلسترول با استفاده از EPS موثرند.