مقاله نقش روغن زیتون در برنامه غذایی کودکان چاق که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۹۲ در مجله علوم و صنایع غذایی از صفحه ۱۱ تا ۱۷ منتشر شده است.
نام: نقش روغن زیتون در برنامه غذایی کودکان چاق
این مقاله دارای ۷ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله روغن زیتون
مقاله
مقاله کودکان چاق
مقاله برنامه غذایی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: اسفرجانی فاطمه
جناب آقای / سرکار خانم: محمدی‌ نصرآبادی فاطمه
جناب آقای / سرکار خانم: خلفی مرجان
جناب آقای / سرکار خانم: روستایی روشنک

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
تحقیقات نشان داده اند که پیروی از الگوی غذایی غنی از روغن زیتون که از منابع مهم اسیدهای چرب تک اشباع (MUFA) و ترکیبات فنولی می باشد، توانایی زیادی در کاهش سطوح کلسترول و پیشگیری از تجمع پلاکت ها داشته و ارتباط معکوسی با عوامل خطرساز بیماری های مزمن مانند چاقی و سندرم متابولیک دارد. هدف این مطالعه ارزیابی مصرف روغن زیتون و رابطه آن با سندرم متابولیک در کودکان چاق کلاس اول شهر تهران می باشد. مطالعه توصیفی – مقطعی (sectional) حاضر، در قالب طرح تحقیقاتی «بررسی تاثیر مداخله اصلاح سبک زندگی در کودکان چاق کلاس اول» روی ۱۵۶ کودک چاق (۹۵th£BMI در مقایسه با جداول (CDC 2000 مراجعه کننده به پایگاه سنجش سلامت مناطق ۱، ۲ و ۳ شهر تهران، در سال ۱۳۸۹صورت گرفت. پرسشنامه های دموگرافیک و بسامد خوراک (FFQ) تکمیل و شاخص های تن سنجی (وزن، قد و دور کمر)، فشار خون و شاخص های بیوشیمیایی (قند خون، تری گلیسیرید، کلسترول تام و HDL-C) توسط کارشناسان مجرب مطابق پروتکل های استاندارد اندازه گیری شد. تشخیص سندروم متابولیک بر اساس استانداردهای تعدیل شده ATPIII در کودکان و نوجوانان به صورت دارا بودن حداقل ۳ مورد از شاخص ها (چاقی شکمی، فشار خون بالا، پایین بودن HDL-C، افزایش سطح تری گلیسیرید سرم، افزایش قند خون ناشتا) علاوه بر بالابودن BMI تعریف گردید. سپس داده ها توسط نرم افزار SPSS. Ver16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. ۵۲% کودکان را دختران و سایر آنان را پسران تشکیل می دادند. میانگین سن، وزن، قد و نمایه توده بدنی آنها به ترتیب ۸۰٫۰۷±۳٫۸ ماه، ۳۷٫۵±۶٫۳ کیلوگرم، ۱۲۷٫۱۹±۴٫۷۵ سانتیمتر و ۲۳٫۰۸±۲٫۹ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع بود. شیوع خام سندرم متابولیک در کل۱۳٫۴ % بود که در دختران و پسران به ترتیب ۱۰٫۳% و ۱۶٫۷% بوده است که از نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان می دهد (P<0.05). میانگین مصرف روزانه روغن زیتون در کودکان مبتلا به سندرم متابولیک (۳٫۶۷±۱٫۰ گرم) و در مقایسه با گروه غیر مبتلا (۶٫۳۴±۱٫۳ گرم) پایین تر و در مقابل مصرف روغن جامد در این کودکان بالاتر از کودکان غیر مبتلا بود (به ترتیب ۸٫۲۴±۳٫۰ و ۵٫۷±۱٫۷ گرم) که اختلاف نزدیک به معنی داری را نشان می دهد. با توجه به شیوع روزافزون چاقی و سندرم متابولیک در کودکان و ارتباط آن با روغن های مصرفی، توجه بیشتر به سبک زندگی و مقدار و نوع روغن های مصرفی، به ویژه روغن زیتون می تواند گامی موثر در پیشگیری از سندرم متابولیک به شمار آید.