سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

مریم سپهوند – دانشجوی کارشناسی مهندسی علوم و صنایع غذایی

چکیده:

رشد روز افزون جمعیت ، نیاز به توجه ویژه دولت ها در تأمین و تولید بیشتر مواد غذایی مورد نیاز و دسترسی همه مردم به غذای کافی در تمام اوقات و پایداری در دریافت غذا که امروزه تحت عنوان امنیت غذایی مطرح می شود دارد . از سویی مواد غذایی دارای دو ویژگی اساسی می باشند ؛ فصلی بودن تولید و فساپذیر بودن این در حالی است که انسان ها به منظور رفع نیاز تغذیه ای و تداوم حیات خود ، احتیاج به مصرف مواد غذایی در طول سال دارند ، بدین لحاظ بسته بندی موادغذایی از اهمیت خاصی برخوردار است ، استفاده از بسته بندی مطلوب در شرایط کنونی به دلایل معتدد مانند نقش بسته بندی در حفاظت کالا ، تأمین ایمنی لازم ، امنیت غذایی ، اطلاع رسانی و بازاریابی امری الزامی تلقی می شود در این مقاله ما به اهمیت نقش بسته بندی در کاهش هزینه های زنجیره تأمین و تأثیر بسته بندی در امنیت و ایمنی مواد غذایی می پردازیم زیرا بسته بندی باعث شده است که مواد غذایی ماندگاری قابل توجهی داشته باشند و امکان حمل و نقل به مناطق مختلف بدون آسیب پذیری و کاهش ضایعات و هزینه های نگهداری توانسته است نقش قابل توجهی را در دسترسی مردم به انواع مواد غذایی و تأمین امنیت و ایمنی و سلامت جامعه داشته باشد