سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

طیبه نخعی مقدم – کارشناس نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار، معاو
فاطمه نخعی مقدم – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کش

چکیده:

اهمیت مرتبط فیبر غذایی با سلامت، به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل چندین دهه به رسمیت شناخته شده است. اخیرا، فیبر محلول مانند بتاگلوکان، اثرات آن بر قند خون، انسولین و کلسترول مربوط به غذاها نشان داده شده است. غلات و حبوبات )مانند جو و جو دوسر( منابع خوبی برای این مواد عملکردی می باشند، با مطالعات مزایای تغذیه ای و توانایی های بالقوه ی آنها مشخص شده است. در عین حال تحقیقات نشان داده است که روش استخراج، دوز، وزن مولکولی و ساختار بتاگلوکان در خواص آنها تاثیر دارد. پژوهشهایی در ساختارهای مواد غذایی غلات و لبنی گنجاندن بتاگلوکان متمرکز شده است. بنابراین، بتاگلوکان )از جو ، جو دوسر و غلات دیگر( باید به عنوان ذرات عملگری مهم در صنعت مواد غذایی غلات در نظر گرفته شود