سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

سید امیر ذکی – مربی گروه ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی شهریار
کامل قادر نژاد – دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی پردیس ابوریحان، دانشگ
وحید ورطه پرور – دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ماشینهای کشاورزی پردیس ابوریحان، دانشگ

چکیده:

حذف سریع پوست سبز و خشک کردن از مراحل مهم فرآوری پس از برداشت گردو می باشد. وجود ماده تانن در پوست سبز گردو که به سهولت در مجاورت با هوا اکسیده می شود، باعث سیاه شدن پوست سخت گردو و تسریع در تغییر رنگ مغز آن از سفید به زرد و قهوه ای روشن می شود. در این تحقیق ضمن برشمردن موارد کاربرد گردو و پوست سبز آن ، و نیز ارائه آمارهایی در مورد پراکندگی تولید و مصرف آن در ایران و جهان، اثر تعداد گردوها، فاصله برس های ساینده با استوانه شیاردار و دور برس ساینده بر درصد گردوهای معیوب و گردوهای پوست کنده شده در دستگاه ساخته شده در گروه فنی کشاورزی پردیس ابوریحان (دانشگاه تهران)، بررسی گردید. برای تحلیل آماری داده ها از تجزیه واریانس دو طرفه به کمک برنامه SPSS استفاده شده است. در سطح ۹۵ درصد اختلاف معنی دار بین زمان و فاصله با درصد گردو های سالم پوست کنده شده ، وجود دارد. همچنین در سطح ۹۵ درصد اختلاف معنی داری بین زمان و فاصله با درصد گردوهای معیوب، وجود دارد. نتایج توصیفی انجام شده روی ماشین علاوه بر اینکه حاکی از عمل کرد قابل قبول آن در کیفیت پوست کنی بوده، اطلاعات لازم در فرآیند بهینه سازی و طراحی جزئیات ماشین را در اختیار تحقیق گذاشت که به کمک آنها بازنگری هایی در طرح انجام گرفت و در پایان پیشنهاداتی برای بهبود کیفیت کار ماشین ارائه شد.