سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

معصومه قطبی – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، دانشکده کشاورزی، چالو
مسعود شفافی زنوزیان – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، دانشکده کشاورزی، سبزو
ندا احمدی کمازانی – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، دانشکده مهندسی صنایع
مریم حسنی – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، دانشکده کشاورزی، شاه

چکیده:

یکی از مهم ترین عوامل تهدید کننده سلامت مصرف کنندگان مواد غذایی، سموم و عفونت های باکتریایی است. تشخیص سنتی آلودگیهای باکتریایی نیازمند کشت نمونه ی مشکوک به آلودگی در محیط های کشت در آزمایشگاه هاست که چند روز زمان لازم دارد. با به کارگیری نانوبارکدها،امکان انجام آنالیزهای آزمایشگاهی در مقیاس بسیار کوچک که قادر به سنجش خودکار،سریع و موثر پاتوژ ن ها هستند فراهم می گردد. ساختار نانوبارکدها از نانوسیم ها، نانولوله های کربنی، نانولوله های پپتیدی، نانوذرات و نقاط کوانتومی ) QDs ( تشکیل شده است که توانایی اتصال به توالی های خاص DNA ، پروتئین های خاص سلولی و آنتی بادی ها را از طریق کمپلکس اویدین بیوتین دارند. از نانوبارکدها به عنوان نانوبیوسنسور برای – تشخیص مواد شیمیایی، عوامل بیماری زا، پروتئین های حساسیت زا و سموم موجود در ماده ی غذایی ، تشخیص همزمان سموم و گونه های مختلف باکتریایی و ردیابی سلول های سرطانی در کمترین زمان و بالاترین ضریب اطمینان از لحاظ صحت و دقت روش آزمون استفاده می شود.