سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین همایش ملی نانومواد و نانو تکنولوژی

تعداد صفحات: ۳۹

نویسنده(ها):

زینب مصلحی – دانشجو یکارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی

چکیده:

میکروکپسوله کردن فرایندی استکه درآن ذارت ریزجامد مایع و گاز توسط مواد خاصی پوشش داده می شوند این مواد که اصطلاحا موادهسته ای اطلاق می شوند به همراه مواد پوشش دهنده بصورت یک امولسیون درآمده سپس به کمک روشهای مختلف فیزیکی و شیمیایی آنرا به میکروکپسوها با اندازه های مختلف تبدیل می کنند علاوه برروشهای فوق امروزه از تکنیکی استفاده می شود که درآن از موادهستهای را بوسیله سلول مخمری پوشش داده می شود سپس ان را همانند روشهای قبلی به میکروکپسول تبدیل می کنندفرایند میکروکپسول کردنسبب بهبود وافزایش ماندگاری موادهسته ای می بشود همچنین شرایط محیطی را به گونه ای تغییر میدهد که موادهسته ای در زمان و شرایط ویژه و به مقدار معین آزاد شوند از این تکنولوژی درصنایع مختلف به خصوص در صنایع غذایی به منظور جلوگیری از فراریت کاهش و یا از بین رفتن موادیکه به فرایندهای تکمیلی مواد غذایی حساس اند. افزایش مدت زمان ماندگاری و کنترل زمان آزادسازی آنها استفاده می شود.