سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

ارزو فاضلی – دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

چکیده:

افزایش تقاضای مصرف کنندگان برای استفاده از مواد غذایی با طعم تازه و ارزش تغذیه ای بالا باعث پدید امدن تکنولوژی های جدید برای جایگزینی با روشهای متداول درزمینه نگهداری مواد غذایی شده است دراین میان استفاده از میدانهای الکتریکی ضربه ای به خاطر کارایی آن در دمای پایین و زمان بسیار کوتاه در کمتر از ۱s به همراه حداکثر فعالیت تخریبی بروی میکروارگانیسم های مضر القا استرس برروی سلول هدف تجزیه مواد زیستی اثر بازدارندگی بروی انزیم های نامطلوب و توانایی آن در حفظ کیفیت بالای محصول بسیار مورد توجه قرارگرفته است میدان الکتریکی ضربه ای یک تکنولوژی غیرحرارتی است که باعث انتقال یکنواخت انرژی به ماده غذایی و سلولهای بیولوژیکی هدف که ما بین دو الکترود قرارگرفته اند می شود. پالسهای این میدان دارای ولتاژ بالا ۸۰-۲۰kv/cm می باشد دراین مقاله در نظر است ضمن اشنایی با این فرایند چند مورد از کاربردهای آن را در صنایع غذایی بشناسیم.