مقاله میزان بروز و عوامل خطر عفونت زخم جراحی بعد از هیسترکتومی شکمی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در زمستان ۱۳۹۲ در مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان از صفحه ۹۰ تا ۹۵ منتشر شده است.
نام: میزان بروز و عوامل خطر عفونت زخم جراحی بعد از هیسترکتومی شکمی
این مقاله دارای ۶ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله هیسترکتومی شکمی
مقاله عفونت زخم
مقاله دیابت
مقاله دارو
مقاله عمل اورژانس

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: یزدانی شهلا
جناب آقای / سرکار خانم: بوذری زینت السادات
جناب آقای / سرکار خانم: عابدی سماکوش محمد
جناب آقای / سرکار خانم: نظری عبدالحامد
جناب آقای / سرکار خانم: دریاباری اکرم السادات

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
زمینه و هدف: عفونت محل جراحی شایع ترین عارضه بعد از عمل جراحی است. این مطالعه به منظور تعیین میزان بروز و عوامل خطر عفونت زخم جراحی بعد از هیسترکتومی شکمی انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی روی ۴۰۰ زن داوطلب هیسترکتومی شکمی بستری در بیمارستان های شهر بابل طی سال های ۱۳۸۷-۸۹ انجام شد. سن، بیماری زمینه ای، نمایه توده بدنی، سابقه مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، مصرف کورتون، تعداد روزهای بستری قبل از عمل، زمان شیو محل عمل، زمان حمام قبل از جراحی، دریافت آنتی بیوتیک پروفیلاکسی، مدت زمان جراحی برای هر بیمار ثبت شد. شواهد عفونت زخم شامل ترشح از زخم جراحی، اریتم و باز شدن زخم جراحی همراه یا بدون تب طی ۱۰ روز بعد از عمل ثبت گردید.
یافته ها: عفونت زخم بعد از هیسترکتومی شکمی در ۲۶ بیمار (۶٫۵ درصد) دیده شد. مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی (۹۵%CI:1.71-480.30, OR:28.70, P=0.02)، اورژانسی بودن عمل (۹۵%CI:1.42-14.39, OR:4.52, P=0.011) و ابتلا به بیماری دیابت (۹۵%CI:1.23-11.26, OR:3.72, P=0.02) از عوامل خطر ابتلا به عفونت محل زخم طی ده روز بعد از عمل هیسترکتومی شکمی تعیین شدند.
نتیجه گیری: مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، اورژانسی بودن عمل و ابتلا به دیابت از عوامل افزایش دهنده بروز عفونت زخم بعد از عمل محسوب می شوند.