سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

حامد حسینی – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شهلا سلمانیان – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد قربانی – استادیار دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگا

چکیده:

بستهبندی غذا را جذاب تر ، استفاده از آن را راحت تر و امنیت غذا را در مقابل تغییرات بیولوژیکی شیمیایی حفظ می کند از طرفی دیگر غذا ممکن است با ترکیبات حاصل از تجزیه مواد بسته بندی الوده شود مواد پلاستیکی بیشترین استفاده را در بسته بندی مواد غذایی دارند تغییرات در موادبسته بندی در طی بسته بندی انتقال و نگهداری ماده غذایی بسته بندی شده اتفاق می افتد وجود اکسیژن دمای بالا ، اسیب مکانیکی پرتودهی و ph پایین فاکتورهایی هستند که می توانند منجر به تغییر در مشخصات فیزیکی و شیمیایی مواد پلیمری شوند مهاجرت الاینده ها از کاغذ و مقوا حتی به مواد غذایی خشک و در دمای انجماد ۲۰- درجه سانتی گراد نیز رخ میدهد از جمله این الاینده ها فتالیت ها بنزوفنون و بیس فنول A می باشند با افزایش دما میزان مهاجرت الاینده ها افزایش می یابد سیستمهای بسته بندی و دیگر مواد در تماس با غذا منبعی از الاینده های شیمیایی در محصولات غذایی و نوشیدنی ها هستند.