سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

سیما حاجیان – کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشجو، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه
ابراهیم رحیمی –
ماندانا علیپور –
احسان بیگدلیان –

چکیده:

ملامین بک ماده آلی است که به صورت کریستال سفید رنگ و غنی از نیتروژن می باشد. ملامین از جمله ترکیباتی است که به طورغیر مجاز در برخی از محصولات غذایی اضافه می شود و باعث افزایش میزان ازت غیر پروتئینی محصول خواهد شد. اگر چه مطالعات زیادی در خصوص سمیت این ترکیب شیمیایی در سراسر جهان انجام شده است اما اطلاعات دقیقی در زمینه بیماریزایی آن در انسان وجود ندارد. به هر حال مطالعات بر روی حیوانات نشان می دهد نارسایی حاد کلیه، انسداد لوله های ادراری و سنگ کلیه از مهمترین عوارض آن بوده است. نتایج این مطالعه نشان داد اطلاعات بسیاری کمی در زمینه آلودگی مواد غذایی به این ترکیب وجود دارد و بر اساس اطلاعات ما هیچ گونه گزارش مدونی از وضعیت آلودگی به ملامین و میزان دریافت روزانه آن توسط مصرف کنندگان در ایران ثبت نشده است. لذا با توجه به اهمیت موضوع پایش منظم مواد غذایی از نظر میزان آن توصیه می شود.