سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش بین المللی خلیج فارس

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

حسن ابهری سه گنبد – دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر – دانشکده منابع طبیعی دریا – گروه
خدیجه دلفان – دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر – دانشکده منابع طبیعی دریا – گروه
علی فخری – دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر – دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی
علی دانشمند – دانشگاه علوم وفنون دریایی خرمشهر – دانشکده علوم دریایی و اقیانوسی

چکیده:

در حال حاضر هامور ماهیان از مهم ترین گونه های پررشی دریایی در منطقه اقیانوس هند – آرام هستند. با توجه به افزایش روز افزون برای مصرف ماهی هامور به صورت زنده خطر گسترش عوامل بیماری زای این ماهی افزایش یافته است . کشورهای هنگ کنگ و چین از مصرف کنندگان عمده هامورماهیان به صورت زنده هستند . بزرگترین صادر کنندگان ماهی هامور به صورت زنده به هنگ کنگ و چین ، کشورهای اندونزی، فیلیپین، مازی، تایلند، ویتنام واسترالیا هستند . با توسعه آبزی پروری تعداد بیماری های هامور ماهیان نیز در حال افزایش است که شامل بیماری های عفونی (ویروسی، باکتریایی و انگلی ) و بیماری های غیر عفونی (بیماری های محیطی وتغذیه ای ) و تعدادی بیماری که هنوز ناشناخته هستند می شود. چند گونه از هامور ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان یافت می شوند