سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: اولین همایش ملی پروبیوتیک و محصولات فراویژه

تعداد صفحات: ۱

نویسنده(ها):

سید حمید هاشمی – گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی ت
عزیز همایونی راد – گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی ت
امید بختیاری – گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی ت

چکیده:

پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که اگر در مقادیر مناسب به کار روند روی میزبان خود اثرات سودمندی می گذارند. اثرات مفید آنها در بسیاری ازعملکرد های بدن گزارش شده است که شامل بهبود در عدم تحمل لاکتوز، درمان اسهال و حساسیت، بهبود در درمان زخم معده می باشد. آنها هم چنین می توانند از ایجاد برخی سرطان ها نیز جلوگیری نمایند. در سال های اخیر علاقه ی وافری برای رعایت تغذیه ی سالم نظیر استفاده از غذاهای پروبیوتیک مشاهده می شود . اما تنها غذاهای پروبیوتیک لبنی کافی نیستند. چراکه برخی افراد از مصرف غذاهای لبنی زیان می بینند . بنابراین میکروارگانیسم های پروبیوتیک به برخی غذاهای غیر لبنی افزوده شدند تا این نقص برطرف شود و هم ا ینکه تنوع وسیع تری از غذاهای پروبیوتیک فراهم شود . در این مقاله ما امکان پروبیوتیک شدن برخی از محصولات غیر لبنی را برای پروبیوتیک شدن بررسی کردیم . در نتایج بررسی نشان داد که برخی از غذاهای ساده نظیر گوشت، سبزی جات، غلات و برخی نوشیدنیهای تخمیری می توانند به آسانی پروبیوتک شوند و برای مصارف عمومی تولید شوند.