سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

حسن مالک اژدر – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی
بهمن نجفی – استادیار دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده:

توسعه همه جانبه کشور ها و رشد صنعت و موتوریزه شدن آن، تقاضا برای سوخت فسیلی را در دنیا افزایش داده است. از طرف دیگر بر اساس تخمینی ذخایر نفت خام دنیا کمتر از نیم قرن دیگر تمام خواهد شد. بنابراین افزایش تقاضا ، کاهش ذخایر موجود سوخت های فسیلی و افزایش آلودگی زیست محیطی ناشی از این سوختا باعث گرایش محققان برای یافتن سوخت های جایگزین شده است، که از مهمترین این سوختها می توان سوختهای گیاهی را نام برد. سوخت های گیاهی دارای انواع مختلفی هستند و بطور عمده پالودگی کمتری نسبت به سوختهای فسیلی دارند. مواد اولیه تولیدبیودیزل در کشورهای مختلف، متفاوت می باشد ولی تقریبا می توان از هر نوع روغن گیاهی انرا تولید کرد. سوخت بیو دیزل مورد نیاز در این تحقیق به روش ترنس استریفیکاسیون بیهینه شده، از روغن های ذرت، سویا، آفتابگردان ، کلزا و پسماند رستوران تهیه می شود و از الکل اتانول و کلیزور سود استفاده می شود. بنابراین بیودیزل استفاده شده در این تحقیق اتیل استر اسیدهای چرب روغن های مذکور یمب اشد. از آنجا که خواص بیودیزل استفاده شده در این تحقیق اتیل است اسیدهای چرب روغن های مذکور می باشد. از آنجا که خواص بیودیزل تولید شده د رهر کشوری بر اساس منابع اولیه و نحوه فرآوری روغن متفاوت یم باشد، لذا هدف اصلی در این تحقیق، بررسی خواص ترموفیزیکی روغن های گیاهی و اتیل استر حاصل آنها و مقایسه آنها با یکدیگر و استانداردهای جهانی می باشد. خواص مورد بررسی شده عبارتند از : چکالی، ویسکوزسته، نقطه اشتعال، نقطه ابری شدن و ارزش حرارتی روغن ها و سوخت های حاصل از آنها می باشد، که د رنهایت رابطه ای بین خواص ترموفیزیکی روغن ها و سوخت حاصل از آنها بدست می آوریم. که این روابط و مقایسات به ما د رانتخاب و دانستن خصوصیات روغن مناسب و سوخت حاصله از آن روغن کمک می کند.