سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش ملی علوم آب، خاک، گیاه و مکانیزاسیون کشاورزی

تعداد صفحات: ۳

نویسنده(ها):

مجتبی محمودی – مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
اکرم غلامرضا علیزاده – دانشجوی دکتری خاکشناسی و هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
حسین جعفرزاده – دانشجوی دکتری خاکشناسی و هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول

چکیده:

کیوی از محصولات باغی مهم و ارز آور شمال کشور می باشد. کمبود آهن در کیوی عمدتاً از طریق مصرف سکوسترن آهن درمان می شود. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر محلولپاشی سولفات آهن و کاربرد خاکی آن در درمان زرد برگی آهن در مقایسه با مصرف سکوسترن آهن می باشد. این آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۵ تیمار و ۳ تکرار در شرق مازندران به اجرا در آمد. تیمارها شامل شاهد، مصرف سطحی سکوسترن آهن- ۱۳۸ ، مصرف مواد آلی + سولفات آهن بصورت سطحی، مصرف مواد آلی + سولفات آهن بصورت کانال کود و محلولپاشی سولفات آهن بودند. عملکرد و خواص کیفی میوه پس از برداشت اندازه گیری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که عملکرد میوه کیوی بطور معنی داری تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. تیمار چهارم یعنی تیمار مصرف مواد آلی + سولفات آهن بصورت کانالکود بیشترین عملکرد را تولید کرده است که نشان دهنده نقش مواد آلی در افزایش قابلیت انحلال و جذب آهن می باشد. بیشترین غلظت املاح معدنی مفید مانند آهن و روی در تیمار مصرف مواد آلی به همراه سولفات آهن بصورت کانالکود مشاهده شد. در نتیجه گیری کلی می توان تیمار سولفات آهن به همراه مواد آلی بصورت کانال کود را تیمار مناسب تری در قیاس با مصرف سکوسترن آهن در نظر گرفت. این تیمار از نظر خواص کیفی میوه مانند ویتامین ث نیزنسبت به مصرف سکوسترن آهن برتری نشان داد گرچه اختلاف معنی داری بین آنها مشاهده نشد.