سال انتشار: ۱۳۸۸

محل انتشار: همایش منطقه ای غذا و بیوتکنولوژی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

مهدیه قمری – مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، عضو باشگاه پژوهشگران جوان
هادی قمری – دانشجوی کارشناسی زراعت دانشگاه بوعلی همدان

چکیده:

مایکوپروتئین لفظی اس ت که توسط کمیته استاندار غذای انگلستان جهت نام عمومی غذای تولید شده در نتیجه تخمیر مدام و رشد قارچی به نامFusarium venenatumدر اصل F.graminerarum بر روی مواد نشاسته ای ابداع گردید. این ماده پروتئین تک یاخته ای یا همانSCP یک بیومس میکروبی است که برای مصرف انسان و حیوان توسط شرکت انگلیسیRHMبا همکاری شرکتICI در اواسط دهه ۸۰ میلادی تولید شد. این محصول قرار بود به صورت پودر خشک به عنوان آردSCP با پروتئین بالا فروخته شود اما کیفیت ارگانولپتیکی توده هیفی و ساختار رشته ای آن که بسیار شبیه به فیبرهای ماهیچ ه بود شناخته شد . در نتیجه محصولی شبیه به گوشت با درصد ترکیبات عمومی ۴۴ % پروتئین، ۱۸ % فیبر رژیمی و تنها ۱۳ % چربی تولید و تحت نام تجاری کورنQuorn) به بازار عرضه گردید . شرایط رشد این قارچ دما ۳۰ درجه و PH=6 است این محصول بخاطر استفاده از قارچ (که بطور طبیع ی حاوی اسید هسته ای کمتری نسبت به باکتری ها می باشد) و اضافه کردن یک عملیات برای کاهشRNA در فرآیند تولید صنعتی، دارای محتوی هسته ای خیلی پایین می باشد و لذا استفاده از آن در خوراک انسان در انگلستان مجاز تشخیص داده شد . این ماده غذایی امروزه دارای تنوع محصو ل بسیاری به صورت کورن برگرها، سوسیس ها، فلیت ها و وعده های غذایی آماده، می باشد و با منابع پروتئینی گوشت و سویا رقابت می کند