سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران

تعداد صفحات: ۲

نویسنده(ها):

معظم حسن پور اصیل – دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت

چکیده:

یکی از منابع مهم تامین فلوئور لازم برای بدن انسان چای است. چای نوشابه ای رایج برای تقریباً نیمی از مردم جهان است. در این بررسی چای را که یکی از منابع فلوئور دار و در کشورمان در دسترس عموم قرار دارد، مورد مطالعه قرار گرفت. بیش از ۱۰ نوع چای مصرفی که در دسترس مصرف کنندگان قرار دارد انتخاب و مقدار فلوئور آن ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که چای های کشت ایران (هیبریدهای چینی) نسبت به چای های خارجی دارای فلوئور بیشتری است و به طور کلی بین ۵۰ تا ۲۰۵ پی پی ام فلوئور دارند. در چای های دم شده بین ۹۰ تا ۹۳ درصد فلوئور چای استخراج شد. زمان دم کشیدن بر میزان فلوئور تأثیر داشت. پس از ۱۲ تا ۱۴ دقیقه میزان فلوئور به حداکثر رسید، همچنین میزان فلوئور در برگ های مسن بیشتر از برگ های نورسته بود.