سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۸

نویسنده(ها):

معصومه قطبی – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس
ندا قاسم زاده دقیق – عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر – املش

چکیده:

استفاده مطلوب از ضایعات محصولات جانبی کشاورزی منشا یک فعالیت اقتصادی است سبوس برنج یکی از محصولات جانبی کارخانجات سفید کردن برنج است که د راکثر کشورهای برنج خیز دنیا به عنوان ماده اولیه در تولید روغن خوراکی و در صنعت برای ساخت مواد دارویی از جمله ویتامین B اویزانول، اسکوالن و … مصرف می شود بزرگترین عیب روغن، سبوس، سرعت بالای اکسیداسیون آن به دلیل فعالیت انزیم لیپاز می باشد به منظور بررسی اثر روشهای تثبیت سبوس ومدت زمان نگهداری برمیزان اسید چرب ازاد و درصد رطوبت از ازمایش فاکتوریل در قابل طرح کاملا تصادفی استفاده شد. نتایج ازمایشها نشان داد که روش بخاردهی و حرارت خشک ۱۱۰ C در مقایسه با سایر روشها بیشترین تاثیر را برغیرفعال سازی انزیم لیپاز در طول سه ماه انبارداری داشته است.