سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: دومین همایش علوم و فناوری مواد فعال سطحی و صنایع شوینده

تعداد صفحات: ۲۹

نویسنده(ها):

شیدخت نظری – دانشگاه صنعتی شریف دانشکده شیمی
آرمین احمدی –

چکیده:

چند سورفکتانت باپایه شکری سنتز و برخی از خواص آنها با سورفکتانت های تجاری با پایه نونیل فنول اتوکسیلات مقایسه شده است مطالعه مان را به دو بخش تقسیم کرده ایم در قسمت اول حلالیت این سورفکتانت ها در آب اتانول و دودکان مطالعه و خواصشان به عنوان مواد امولسیون کننده در سیستمهای متشکل از سورفکتانت با آب/ ایزوپروپیل مایریستات، آب / چربی ریپ سید rapeseed oil و آب / دودکان ارائه شده است حلالیت آبی این سورفکتانت ها روند معمول و مورد انتظار تعادل آب دوستی / چربی دوستی گریفین lipophilic balance -hydrophilic -HLBG Griffin را دنبال می کند اما واضح است که head group و سطح غیر قطبی آنها نیز می توند به نحوی روی حلالیت تاثیر بگذارد که مطابق با مفهوم استاندارد HLBG نباشد. یک گروه استری یا آمینی به عنوان واحد متصل کننده آب دوست و چربی دوست Connecting bond نسبت به مشتقات آمیدی مشابه خود حلالیت سطح در آب را بیشتر افزایش میدهد.