سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی انار

تعداد صفحات: ۶

نویسنده(ها):

حسین آیین فر – عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور
مهدی ثقفی – عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور
احسان شاهسوندهراتی – عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

چکیده:

انار،(Punica granatum L. یک میوه منحصر بفرد و باستانى است. درختی با فرم رویشی کوتاه و عمر زیاد، که در سرتاسر ناحیه مدیترانه تا شمال هیمالیا، جنوب شرقى آسیا و در کالیفرنیا و آریزونا در ایالات متحده کشت می شود. علاوه بر استفاده هاىمعمول خوراکی، انار در سیستمهای مختلف پزشکى سنتی و مدرن برای درمان انواع امراض به کاررفته است. با توجه به گستردگی کاربردهای درمانی انار، تحقیق حاضر قصد دارد در قالب یک مطالعه کتابخانه ای و مروری به جمع بندی وتحلیل نتایج حاصل از تحقیقات گوناگون بر روی ترکیبات مؤثره و خواص اصلی دارویی انار بپردازد. یافته ها نشان می دهد کهبرخی از وی ژگی های خارق العاده دارویی انار ناشی از هم افزایی ترکیبات مختلف آن است که بسیار فرا تر از اثر هر کدام از این ترکیبات به تنهایی می باشد. در این راستا تمرکز عمده تحقیقات انجام شده در دهه گذشته بر روی خواص آنتی اکسیدانی، ضدسرطانی و ضد التهابی ترکیبات انار بوده است که برای معالجه و جلوگیرى از سرطان، بیماریهای قلبى- عروقی، دیابت، دهان و دندان، ناتوانی جنسی، آلودگیهای باکتریایی و مقاومت به آنتی بیوتیک و آسیب های پوستی ناشی از اشعه ماوراء بنفش به کار رفته است. همچنین نتایج حاکی از این هستند که پوست، ریشه ها و برگهاى درخت نیز به همان اندازه همه قسمت های میوه دارای خواص دارویى می باشند و سودمندترین ترکیبات مؤثره عبارتند از: الاژیتانینهای الاژیک اسید ( شامل پونیکالاژینها)، اسید پونینیک، فلاونوئیدها، آنتوسیانینها، فلاونولهای استروژنیک و فلاونها