سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: سومین همایش ملی تحقیقات نوین در شیمی و مهندسی شیمی

تعداد صفحات: ۴

نویسنده(ها):

سیدمحمدجواد آزمون – باشگاه پژوهشگران جوان –واحد ماهشهر- دانشگاه آزاد اسلامی –ماهشهر-ا
داود پاویزهفشجانی – دانشجوی رشته مهندسی شیمی–واحد ماهشهر- دانشگاه آزاد اسلامی –ماهشه
رضا گل محمدی جعفرآبادی – دانشجوی رشته مهندسی شیمی–واحد ماهشهر- دانشگاه آزاد اسلامی –ماهشه

چکیده:

در این مقاله تاثیر آمین های مختلف بر روی حذف گازهای اسیدی در فرایند شیرین سازی گاز ترش، پارامترهای موثر بر برج جذب وهمچنین شرایط بهینه عملکرد برج مورد بررسی قرار گرفته می شود و در نهایت به بررسی نتیجه گیری وارائه پیشنهاد برای مراحل بعدی پراخته می شود. وجود عوامل اسیدی هیدروژن سولفور(h2 s) و گاز کربونیکco2 با غلظت های متفاوت در مخلوطی از گازها خصوصاً گاز طبیعی را در صنعت گاز ترش نامیده اند و چنانچه این عوامل اسیدی از جریان گاز حذف نشود، صدمات قابل ملاحظه ای به شبکه انتقال به سبب وجود فرآیند خوردگی و دستگاه های مصرف کننده گاز وارد می گردد. عمده گاز ترش از میادین گاز طبیعی استحصال می شود و عملیات حذف عملیات اسیدی از جریان گاز ترش را شیرین کردن گاز می گویند. منظور از شیرین سازی گاز طبیعی بهرگیری از یک ترکیب فرآیند شیمیایی، فیزیکی برای جذب عوامل اسیدی از جریان گاز می باشد. عمده دلایل شیرین سازی گاز ترش بدین شرح زیر است: ۱- خوردگی ۲- نشست گاز سمی و بوی نا مطبوع ۳- کیفیت خوراک صنایع پایین دست