سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی بهداشت محیط

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

محمدعلی حسین پورفیضی – استاد گروه بیولوژی دانشگاه تبریز
محمد مسافری – مرکز کشوری مدیریت سلامت NPMC
سعید دستگیری – استاد گروه پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
معصومه مهدی پور – استادیار بخش بیماریهای دهان و تشخیص دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده:

وجود فلوراید در آب آشامیدنی درغلظت های بالاتر از حدود استاندارد می تواند باعث دنتال فلوروزیس شود در مطالعه حاضر شیوع فلوروزیس دندانی در جوامع روستایی استان آذربایجان شرقی برای اولین بار بصورت اپیدمیولوژیکی مورد بررسی واقع گردید به منظور انجام معاینات دندانپزشکی و تعیین شیوع فلوروزیس دندانی و نقش فلوراید در آن سه روستای باشسیز کوه بستان آباد نقاره کوب جدید اهر قره بلاغ جلفا به عنوان سطوح مواجهه پایین متوسط و زیاد به فلوراید از طریق آب آشامیدنی انتخاب و کلیه ساکنین روستا بالای ۶ سال توسط دندانپزشکی متخصص معاینه شدند. سابقه کلیه منابع آب شرب فعلی و قبلی از مرکز بهداشت استان استخراج و ضمن نمونه برداری مورد آنالیز قرارگرفتند. در ۶۲/۷% افراد مطالعه شده فلوروزیس دندانی مشاهده شد در ۳۱/۵ % از افراد فلوروزیس درجه ۱ در ۲۲/۴% افراد فلوروزیس درجه ۲ در ۷/۷% افراد فلوروزیس درجه ۳ و در ۴ نفر نیز فلوروزیس از نوع درجه چهار مشاهده شد در روستای قره بلاغ نقاره کوب و باشسیز کوه به ترتیب ۸۳/۸% و ۷۰/۵% و ۳۲/۵% افراد دارای درجاتی از فلوروزیس بودند فلوروزیس هم در دندانهای دائمی و هم در دندانهای شیری مشاهده گردید فلوروزیس درجه چهار فقط در روستای قره بلاغ مشاهده شد. از این رو در خصوص فلوراید آب آشامیدنی و استفاده از محصولات فلوراید توسط افراد بایدتوجه کافی معطوف شود.