مقاله مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره طارونه (Phoenix dactylifera) بر باکتری های بیماری زا و کپک های عامل فساد که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۹۲ در فرآوری و نگهداری مواد غذایی از صفحه ۱ تا ۱۲ منتشر شده است.
نام: مطالعه اثر ضدمیکروبی عصاره طارونه (Phoenix dactylifera) بر باکتری های بیماری زا و کپک های عامل فساد
این مقاله دارای ۱۲ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله عصاره طارونه
مقاله میکروبراث دایلوشن
مقاله اثرضدمیکروبی
مقاله درصد ممانعت کنندگی

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: اکبریان جواد
جناب آقای / سرکار خانم: خمیری مرتضی
جناب آقای / سرکار خانم: صادقی ماهونک علیرضا
جناب آقای / سرکار خانم: محمودی احسان

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
طارونه یا چمچمه با نام علمی Phoenix dactylifera مجموعه ای ازگل هاست که در هر رژیم خرما بر روی انشعابات گل آذین رشد کرده که مجموعه آن ها در داخل غلاف چوبی بیضی شکل و کشیده ای قرار می گیرند. در این پژوهش خواص ضدمیکروبی عصاره طارونه بر علیه باکتری های بیماری زا به روش رقت سازی در چاهک (میکروبراث دایلوشن) و دیسک انتشاری و همچنین اثر این عصاره روی کپک های عامل فساد به روش دیسک انتشاری مورد بررسی قرار گرفت. عصاره طارونه بر باکتری های باسیلوس سرئوس، سالمونلا، اشرشیا کلی، استافیلو کوکوس اورئوس و همچنین قارچ های تریکودرما، آسپرژیلوس نایجر و آسپرژیلوس اوریزا دارای اثر مهارکنندگی و میکروب کشی بود که از بین باکتری ها بیشترین تاثیر را روی سالمونلا آنتریکا با حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) برابر ۵۰۰۰ و حداقل غلظت میکروب کشی (MBC) برابر ۵۰۰۰ و میانگین قطر هاله عدم رش ۱۳٫۵ میلی متر داشت و از بین قارچ ها بیشترین تاثیر را روی تریکودرما با میانگین درصد ممانعت کنندگی ۸۳٫۲۵ درصد نشان داد. نتایج نشان داد که عصاره طارونه می تواند از رشد باکتری های مولد فساد و بیماری زای مواد غذایی جلوگیری نماید. بنابراین می توان استفاده از آن را به عنوان یک ترکیب نگهدارنده و طعم دهنده طبیعی در فرآورده های غذایی پیشنهاد نمود.