سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: پنجمین همایش ملی مدیریت پسماند

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

موحده لطفی – دانشگاه شهید باهنر کرمان – دانشکده کشاورزی – بخش علوم دامی
علی خطیبی – دانشگاه شهید باهنر کرمان – دانشکده کشاورزی – بخش علوم دامی
رضا طهماسبی – دانشگاه شهید باهنر کرمان – دانشکده کشاورزی – بخش علوم دامی

چکیده:

ضایعات نان شامل نان های مازاد بر مصرف انسان و یا نان هایی است که زمان مصرف آن ها به اتمام رسیده و اغلب از مناطق شهری جمع آوری می شود. این مواد دارای انرژی نسبتا بالایی می باشند ( ۱۴ مگاژول یا ۳۳۴۵ کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک)، به همین دلیل در صنعت دامپروری خصوصا در دامداری های کوچک، به عنوان یکی از اقلام خوراک دام اهمیت ویژه ای دارند. یکی از مشکلات نان خشک این است که به سرعت کپک زده و فاسد می شود. استفاده از نان های خشک کپک زده و پسماندهای کارخانه های بیسکویت سازی به علت احتمال آلوده بودن این مواد به آفلاتوکسین، سلامتی و بهداشت دام را به خطر می اندازد. حتی نان های خشکی که کپک نزده اند به مرور زمان مشکلاتی را برای دام خصوصا در گاوهای شیری و نهایتا انسان ایجاد می کنند. طبق تحقیقات صورت گرفته بیشترین میزان آفلاتوکسین موجود در مواد غذایی مصرفی انسان از محصولات دامی منشا می گیرد.