سال انتشار: ۱۳۸۴

محل انتشار: اولین همایش ملی تکنولوژی تولیدات گلخانه ای

تعداد صفحات: ۱۴

نویسنده(ها):

عبدالکریم بهنیا – دانشیار دانشگاه شهید چمران
سعید اروندی – کارشناس معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان گیلان
محمود حسن پور – کارشناس مسئول جهاد کشاورزی خوزستان و زراعت
زهره صالح زاده –

چکیده:

برای استانی نظیر استان خوزستان نیز همانند سایر نقاط کشور توسعه امر گلخانه ها ضروری به نظر می رسد محدودیت اب و زمین زراعی در نقاط شمالی استان مزید بر علت می باشد اشتغالزایی گلخانه ها و امکان صادرات محصولات گلخانه از خوزستان به سایر کشورها به خاطر نرخ بیکاری ۲۲/۴ درصدی و مجاورت استان به سواحل خلیج فارس بر اهمیت موضوع افزوده است از سال ۷۴ طرح مطالعات ایجاد گلخانه های صنعتی سبزی و صیفی در استانی که مصرف سرانه ۱۳۰ کیلویی برای مردم آن ایجاد نموده شروع شده است دراین راستا ودرادامه این کار سطح زیرکشت گلخانه های سبزی و صیفی در سال ۸۰ به ۹ هکتار رسید که در حال حاضر مساحت کشور ان بالغ بر ۱۵ هکتار می باشد دراین گلخانه ها عمدتا محصولات مختلفی نظیر خیار، گوجه فرنگی و توت فرنگی و ….کشت میگردد پیش بینی می شود این سطح تا حدود ۱۰۰۰ هکتار نیز افزایش یابد این افزایش شامل شهرکهای گلخانه ای نظیر رامین اهواز به مساحت ۲۰۰ هکتار اندیمشک ۳۰ هکتار و شوشتر ۳۰ هکتار در سال اتی و در چندسال اینده خواهند بود. وجود منابع محدود اب و خاک علی الخصوص درشمال خوزستان تولیدمحصولات بدون استفاده از سموم در امدزایی اشتغال زایی و امکان گسترش صادرات ایجاد گلخانه های سبزی و صیفی را در استان امری لازم و اامکان پذیر نموده درگلخانه های موجود در استان خوزستان مسائل و مشکلاتی وجود دارد که برطرف نمودن آنها مورد و سعی شده است و راه حلهای لازمه پیشنهادی دراین مقاله عرضه گردد.