سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

فاطمه سردابی – دانشگاه علوم پزشکی تبریز
عزیز همایونی راد – استادیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز

چکیده:

کاربرد فرایند های غشایی درصنعت لبنیات از دهه های گذشته آغاز شده است و امروزه یکی از مهمترین تکنیکهای فراوری دراین صنعت محسوب می گردد میکروفیلتراسیون یکی از تکنیکهای جداسازی غشایی است که به میزان وسیعی در صنایع دارویی شیمیایی و غذایی استفاده می شود از نظر تکنولوژی غشایی بین اولترافیلتراسیون و فیلترهای معمولی قرار دارد معمولا در صنایع لبنیات به منظور تغلیظ استارتر ها تصفیه آب نمک پنیرسازی و یا جداسازی چربی از آب پنیر استفاده میش ود این مقاله به بررس کاربردهای دیگر این تکنیک درصنایع لبنیات از جمله تولید شیر با قابلیت ماندگاری طولانی پیش فراوری شیر مورد استفاده درپنیرسازی تولید اب پنیر خالص (Native Whey و کاربرد آن درجداسازی غشای گلبولهای چربی شیر خواهد پرداخت .