سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش منطقه ای شیلات و آبزیان

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

صابر وطن دوست – عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
حمیدرضا باقرپورریکنده – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
کیا امانی – دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل
ساعد بهمنی – دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر، با شگاه پژوهشگران جوان

چکیده:

عوامل بیماری زا پس از پیشرفت تغییراتی در رفتار ماهی بوجود می آورند که اغلب توام با برخی نشا نه های ظاهری می باشند.متاسفانه هرنوع بیماری یا انگل علائمی مخصوص به خود ندارد ولی با ملاحظه علائم بیماری می توان عامل یا عوامل بیماری زا رامعمولا شناسایی نمود. قسمت عمده این عوامل را می توان در گروه قرار داد.یک گروه گیاهی که باکتریها وقارچ ها بدان تعلق دارند.دیگری گروه جانوری که خود از ساده ترین حیوانات تک سلولی مانند پروتزوئاها تا جانوران پریاخته مانند کرم ها-پاروپایان-نرم تنان تشکیل می گردند. دو گروه دیگر بیماری زا وجود دارند که از نظر پرورش دهندگان بسیار مهم می باشند:یکی از آنها بیماری هایست که در اثر بدی تغذیه به وجود می آید دیگری امراضی است که به وسیله ویروسها تولید می شوند. به عنوان مثال زمانی که دور حاشیه استخر را دست می زنیم حالت لزج دارد که منشا آن آمونیاک است که ایجاد مشکل در روند پرورش می کند که این موضوع در نوع جیره غذایی مرتبط می شود ومدیریت ضعیف در پرورش.در این بحث به عوامل بیماری زا و نوع بیماری های داخلی وخارجی ونحوه جلوگیری از به وجود آمدن آن وحدامکان درمان آن خواهیم پرداخت.خاطر نشان می شوداین بیماری ها بیماری های شایع در استخر های سردابی می باشد که ما در مورد آن به بحث می پردازیم.