سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

زینب اسمعیلی – بخش مهندسی گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
فاطمه خدادادی – بخش مهندسی گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
شیرین مسعودی – بخش مهندسی گیاهپزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
غلامحسین شهیدی – باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان.

چکیده:

در کل تاریخ کشاورزی، درخت خرما بدلیل ارزش بالای طبیعی میوهایش، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در اسلام و دیگر مذاهب تأکید ویژه برای تعمیر و نگهداری مناسب از این درخت با ارزش شده است. انسان حدود ۶۰۰۰ سال پیش از میلاد با این درخت آشنا شدند ولی با این حال منشا اصلی آن ناشناخته باقی مانده است. ایران یکی از تولید کنندهها و صادر کنندههای اصلی تاریخ جهان بوده و این میوه دارای رتبه با ارزش و صادرات غیر نفتی کشور است. خرما گیاهی کاملا سازگار و گسترده بوده و در تمام قارهها کشت شده است. این گیاه دارای بسیاری از آفات شناخته شده و ناشناخته است. در این مقاله ما تلاش کردهایم که بیماریهای مهم قارچی درخت خرما را که در جهان گزارش شده است را بطور خلاصه مرور کنیم. متن اصلی اطلاعات از FAO و دانشگاه فلوریدا جمع آوری شده که شامل: بیماری بایود، بیماری سوختگی سیاه لکه قهوهای برگ، لکه برگی گرافیولایی، بیماری خامج، پوسیدگی اومفولیایی ریشه، بیماری بلات، پوسیدگی میوه، پوسیدگی تنهی گانودرمایی و تیلاویوپسیسی است.