سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: بیستمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

عزیز همایونی راد – استادیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز
ویولت قاسمی نژادتبریزی یان – کارشناس ارشد دانشگاه آزاد دامغان

چکیده:

شکلات یکی از پرمصرف ترین مواد خوراکی جهان است و به دلیل داشتن کافئین تئوبرومین و فنیل آلانین محرک ملایم بوده و باعث آرامش انسان می شود شکلات به علت دارا بودن طعم مزه و بافت منحصر به فرد و مواد فعال بیولوژیکی با خاصیت آنتی اکسیدانی ویژه یکی از پرمصرف ترین محصولات در بین گروه های سنی است برای کاهش کالری و نمایه گلایسمی و جلوگیری از فساد دندان ها می توان ساکارز را با کربوهیدرات های با قابلیت هضم کم از قبیل پلی ال ها مانند ایزومالت لاکتیتول ها و سوربیتول و قندهای کمیاب مانند D- تاگاتوز و لاکتولوز و پلی ساکارید ها مانند اینولین جایگزین کرد شکلاتهای پروبیوتیک نیز از جمله محصولات پروبیوتیکی می باشدکه دارای اثرات مفیدی درسلامت مصرف کننده می باشد.