سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: دومین همایش ملی مدیریت پساب و پسماند در صنایع نفت و انرژی

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

میثم ضیائی – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی – طراحی فرایند
مهرنوش محمدی – عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده:

در طول نیم قرن گذشتهنیاز به آب با کیفیت مناسب به سرعت افزایش یافته است.فناوری های شیرین سازی گزینه مناسبی برای پیوند فاصله بین ظرفیت آب موجود و نیاز رو به رشد آب هستند.رشد فزاینده مصرف آب در بخشهای صنعتی به خصوص پتروشیمی ، پالایشگاهی و نیروگاهی ، روند رو به کاهش منابع طبیعی آب شیرین و گسترش استفاده از انواع سیستم های شیرین سازی، بی تردید نیازمند اتخاذ تصمیم های اساسی جهت انتخاب بهینه فرایند شیرین سازی آب می باشد.امروزه روشهای صنعتی مختلفی جهت رسیدن به این هدف موجود می باشد و به همین جهت انتخاب بهترین روش ممکن برای شرایط خاص مورد نظر، امری پیچیده است . در این مقاله ، علاوه بر معرفی پنج روش عمده املاح زدایی آب شامل تقطیر ناگهانی چند مرحله ای ، تقطیر چند تاثیره، تقطیر با فشرده سازی بخار، اسمز معکوس و الکترودیالیز، معیارهایی معرفی شده است که در انتخاب بهترین روش ممکن در هر شرایط خاص تاثیر گذارمی باشند.