سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

سارا جعفریان – اعضا هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکو
میترا ارین نژاد –

چکیده:

خسارات ناشی از خوردگی بیش از ۱۶ برابر خسارات ناشی از بلایای طبیعی در سال می باشد اگرچه با خوردگی اجتناب ناپذیر است ولی هزینه آن را به مقدار زیادی می توان کاهش داد مهندسی خوردگی کاربرد دانش و فن یا هنر جلوگیری با کنترل خوردگی به روش اقتصادی و مطمئن می باشد معمولا ترکیبات بازدارنده برای محیط زیست خطرناکند و اثرات مخربی برای موجودات زنده داشته و به شدت سرطان زا هستند. امروزه تلاش دانشمندان براستفاده ازترکیبات بازدارنده طبیعی معطوف شده است برخی عصاره های گیاهی به عنوان بازدارنده خوردگی فلزات بررسی شدند. عصاره های انجیر هندی که از خانواده کاکتوس است به عنوان ترکیب ضدخورنده استفاده می شود. اثر ضدخورندگی آن به دلیل تشکیل فیلم بر سطوح فلزی است تانن های گیاهی ترکیبات طبیعی و غیرسمی اند که ارزان بدست می ایند و به ویژه برای ممانعت از خوردگی اهن و استیل موفق عمل می کنند.