سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

مریم بیگمی – دانشجویان کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی
زهرا محمدحسینی –
جلال احسانی –
فاطمه نونهال –

چکیده:

تکنولوژی پالس نوری یک روش جدید برای پاکسازی و استریل کردن مواد غذایی با استفاده از پالسهای نوری قدرت بالا و درزمان خیلی کوتاه منتشر شده با فلش لامپهای گاز خنثی است چنین تکنولوژی بعد از سال ۱۹۸۰ شناخته شده و درسال ۱۹۹۶ توسط FDA اداره غذا و دارو تایید شد و اخیرا تحقیقات وسیعی درزمینه امکان کاربرد تجاری آن صورت گرفته است تکنولوژی پالس نوری می تواند سریع با انرژی و آسیب حرارتی کم برای غیرفعال کردن میکروبی غذا استفاده شود اما باید توجه داشت که به تیماری از غذاهای خیلی شفاف یا تیماری سطحی از غذاها و غذاهای بسته بندی شده محدود شود تکنولوژی پالس نوری اثر منفی قابل توجهی برخواص تغذیه ای و حسی غذا ندارد ولی اثر قابل توجهی برکاهش فعالیت برخی از آنزیم های موجود دربرخی از محصولات غذایی دارد درواقع این تکنیک جزء فرایندهای غیرحرارتی غذایی است که با حذف اثرات منفی ناشی از حرارت دهی مواد غذایی مورد توجه قرار میگیرد.