سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: پنجمین همایش تخصصی مهندسی محیط زیست

تعداد صفحات: ۱۲

نویسنده(ها):

زهرا رعیتی – دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، کا
محمود ترابی انگجی – دانشیار دانشگاه تهران

چکیده:

بی‌شک یکی از ضروریات هر سیستم تصفیه آبی چه در مقیاس کوچک و چه در اندا‌زه‌های بسیار بزرگ، جلوگیری از انتقال عوامل بیولوژیک از طریق آب به مصرف‌کنندگان می‌باشد که در این رابطه اقدام به گندزدایی آب می‌شود. تاکنون برای گندزدایی آب روشهای مختلفی ارائه گردیده است، که مهمترین آنها کلرزنی، ازن‌زنی و استفاده از دی‌اکسید‌کلر، برم، ید و نیز اشعه UV‌و … می‌باشد. عمومی‌ترین روش گندزدایی در جهان کلر‌زنی می‌باشد که از دلایل عمده استفاده از آن می‌توان موثر بودن در غلظت پائین، ارزان و در دسترس بودن و نیز داشتن باقیمانده در آب پس از عمل گندزدایی را نام برد. با توجه به تشکیل ترکیبات آلی کلرینه و سایر ترکیبات تری‌هالومتان در اثر گندزدایی با کلر که عوارض نامطلوبی را برای مصرف‌کنندگان به همراه دارد استفاده از گندزداهای جدید روز به روز ابعاد وسیع‌تری می‌یابد. گندزداهای مختلفی در طی سالیان گذشته مورد تحقیق قرار گرفته است، که به بررسی مواردی از آنها و اثرات و نحوه کارایی آنها خواهیم پرداخت.