سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: همایش ملی صنایع غذایی

تعداد صفحات: ۵

نویسنده(ها):

مریم بیک محمدی – دانشجوی کارشناس یارشد علوم و صنایع غذایی
مرضیه بلندی – استادیار دانشگاه آزاد دامغان

چکیده:

ایران قدمت طولانی در تولید انواع گسترده ای ازمحصولات لبنی دارد که پنیر یکی از مهمترین آنهاست و از جمله مواد غذایی است که پروتئین آن مرغوب است پنیر لور دراستانگیلان درمناطق کوهستانی از شیر گوسفندی یا گاوی به طور سنتی از دیرباز تهیه و به بازار مصرف عرضهیم شود این پنیر در میانساکنان این منطقه از شهرت و مرغوبیت بالایی برخوردار است و از حرارت دادان تا رسیدن به نقطه جوش آب پنیر به دو صورت یکی از آب پنیر ودیگری از آب پنیر به همراه شیر بدست می آید این پنیر به واسطه بالا بودن میزان اسیدهای آمینه ضروری در a- لاکتالبومین موجود در آب پنیر از نظر ارزش تغذیه ای منحصربفرد است و از آنجا که کم کالری است و چربی آن از خامه و سرشیر بسیار کمتر است م یتواند جایگزین این محصولات شود و افرادی کهاز چربی پرهیزی دارند می توانند آن را به جای فراورده های چرب شیر مصرف نمایند هدف ازاین مطالعه بررسی روش تولید و برخی از ویژگیهای این پنیر و معرفی این محصول به چرخه صنعت می باشد.