سال انتشار: ۱۳۹۰

محل انتشار: اولین سمینار ملی امنیت غذایی

تعداد صفحات: ۹

نویسنده(ها):

محمدجواد محمودی – دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایت اله امل

چکیده:

ازن O3 ملکول سه اتمی اکسیژن است که بطور طبیعی در استراتوسفر براثر اشعه ماورا بنفش خورشیدی کمتر از ۲۴۰nm برروی اکسیژن ملکولی O2 ساخته می شود ازن یک عامل اکسید کننده قوی و یک ضدعفونی کننده بالقوه می باشد اشعه UV و تخلیه کورونا می تواند برای تولید ازن مورد استفاده قرار میگیرند. معمولا روش تخلیه کورونا در سطح تجاری استفاده می شود ازن یک ماده ضد میکروبی قدرتمند می باشد که بدلیل ظرفیت اکسیداسیونی بالقوه دارای پتانسیل اکسیداسیو ن – احیا ۲٫۰۷V آن می باشد ازن در برابر دامنه گسترده ای از میکروارگانیسم های شامل باکتری ها قارچها، ویروسها ، پروتوزوا و اسپورهای باکتریایی و قارچی موثر است ازن تا به امروز قویترین عامل اکسید کننده د رصنایع غذایی می باشد ازن علاوه بر اثرات ضدمیکروبی که داردمی تواند دارای اثرات منفی نیز در کیفیت و محتوی مواد مغذی باشد در فراورش اب و فاضلابها ازن باعث حذف مواد الی برخی مواد غیرالی رنگ، بو، طعم و مزه می شود و همچنین به عنوان یک عامل ریز منعقد کننده Micro flocculent برای حذف ذرات معلق عمل می نماید و یک عامل ضدعفونی کننده عالی می باشد.