سال انتشار: ۱۳۹۱

محل انتشار: ششمین همایش ملی مهندسی محیط زیست

تعداد صفحات: ۱۱

نویسنده(ها):

غریب مجیدی – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت دانشگاه عل
شهرام نظری –
احمدرضا یاری –
صمد غلامی –

چکیده:

پسماندهای کشاورزی به پسماندهای ناشی از فعالیتهای تولیدی در بخش کشاورزی از قبیل فضولات، لاشه حیوانات (دام، طیور و آبزیان) و محصولات کشاورزی فاسد یا غیر قابل مصرف گفته می شود. مراحل مدیریتی در پسماندهای کشاورزی شامل جلوگیری از تولید، کاهش در مبداء، استفاده مجدد، بازیافت، کمپوست و دفع می باشد. . از مهمترین روشهای مدیریتی به عمل آمده در این زمینه می تواند شامل استفاده از پسماندهای کشاورزی در تولید محصولات دارویی و آرایشی، تهیه خوراک انسان، خوراک دام و تولید کود باشد. در فرایند توسعه صنعتی – اقتصادی استفاده از پسماندها و بازیافت آنها به محصولات با ارزش یک امر ضروری است . با توجه به اینکه بازیافت پسماندهای کشاورزی می تواند نیاز کشور به واردات برخی کالاها را برطرف نموده و موجب ایجاد یک محیط زیست سالم گردد، این مطالعه بصورت مروری با هدف بررسی روشهای مدیریت پسماندهای کشاورزی با تاکید بر بازیافت و استفاده مجدد، انجام گردید.