مقاله مدل سازی و بهینه سازی حذف مس از آب به وسیله میوه چنار با استفاده از روش طراحی آزمایش که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در بهار ۱۳۹۲ در پژوهش های کاربردی در شیمی (پژوهش های شیمی کاربردی) از صفحه ۳۹ تا ۴۶ منتشر شده است.
نام: مدل سازی و بهینه سازی حذف مس از آب به وسیله میوه چنار با استفاده از روش طراحی آزمایش
این مقاله دارای ۸ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله جاذب زیستی
مقاله جذب سطحی
مقاله سرب
مقاله مس
مقاله میوه چنار

نویسنده(ها):
جناب آقای / سرکار خانم: خواجه کاظمی رضوان
جناب آقای / سرکار خانم: علی زاده رضا
جناب آقای / سرکار خانم: رضایی محمدرضا

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
هدف از این مطالعه بررسی جذب مس و سرب از آب با استفاده از میوه چنار به عنوان یک جاذب ارزان قیمت است. در این مطالعه مقادیر متغیرهای pH، مقدار جاذب، زمان جذب و اندازه ذرات با روش طراحی آزمایش، بهینه شدند. به این منظور تعداد ۳۰ آزمایش با روش Box-Behnken طراحی شد و در هر آزمایش پودر میوه چنار در محلول حاوی فلز مس و سرب قرار داده شد و میزان جذب مس و سرب در محلول مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتیجه های به دست آمده نشان داد که تاثیر pH و مقدار جاذب بیشتر از سایر متغیرهاست. در این مطالعه مقدار pH برابر ۷٫۵، مقدار جاذب ۵٫۱ mg/L، زمان تماس ۱۲۰ دقیقه و اندازه ذرات ۱۵۰ تا ۲۵۰ میلیمتر به عنوان مقدارهای بهینه انتخاب شدند. بازده حذف برای مس ۹۵ درصد و برای سرب ۹۲ درصد به دست آمد. این پژوهش نشان داد که میوه چنار برای جذب مس و سرب از محلول های آبی می تواند جاذب مناسبی باشد.