سال انتشار: ۱۳۸۹

محل انتشار: همایش منطقه ای یافته های نوین شیمی و مهندسی شیمی

تعداد صفحات: ۱۰

نویسنده(ها):

سیما چراغی دهدزی – گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
ناصر همدمی – گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده:

با توجه به ضایعات بالای خرما در ایران لازم است جهت افزایش زمان ماندگاری وحفظ کیفیت آن از روشهای مناسب نگهداری مانند خشک کردن استفاده شود از آنجا که خشک کردن برخواص فیزیکوشیمیایی و کیفی محصولات تاثیر می گذارد مدلسازی سینتیک خشک کردن یکی از راههای کنترل فرایند است دراین تحقیق خرمای برخی درمرحله خلال در دمای ۲۰-درجه سانتی گراد نگهداری شده و پس از رفع انجماد بصورت بدون پوسته و با پوسته در دماهای ۶۰ ، ۷۰ و ۸۰ درجه سلسیوس در خشک کن هوای گرم با سرعت هوای ۱/۵ متر بر ثانیه خشک شد و مشخص گردید که سرعت افت رطوبت در آنها در دماهای بالاتر و در حالت بدون پوسته بیشتر است همچنین در منحنیهای سرعت افت رطوبت محصول نسبت به زمان فقط یک مرحله سرعت نزولی مشاهده گردید.