سال انتشار: ۱۳۸۷

محل انتشار: دومین کنفرانس ملی غذای فراسودمند (عملگر)

تعداد صفحات: ۷

نویسنده(ها):

بیتا طباطبایی عمید – دستیار آموزشی ، دانشگاه پیام نور واحد آق قلا ، گلستان
علیرضا صادقی ماهونک – استادیار گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گ

چکیده:

غذاهای عملگر محصولات غذایی هستند که علاوه بر مغذی بودن دارای تاثیر سلامت بخش خاصی در بدن انسان می باشند. تولید این محصولات علاوه بر جنبه سلامتی ، فرصت های اقتصادی جدیدی را فرا روی تولید کنندگان آنها قرار داده است. این محصولات دارای ارزش افزوده بالاتری نسبت به محصولات غذایی معمول بوده و بنابراین به طرق مختلف می توانند بر روی شرایط اقتصادیتولیدکننده آنها تاثیر گذار باشند. مهمترین اثرات اقتصادی این محصولات ، بویژه در کشورهای در حال توسعه عبارت است از افزایش درآمد جوامع روستایی ، ایجاد فرصت های شغلی جدید ، افزایش بهره وری در مناطق دارای سیستم کشاورزی سنتی و کمک به حذف فقر و سوء تغذیه. علاوه بر این به دلیل هزینه بالای درمان و افزایش میانگین سن جمعیت که با افزایش خطر ابتلا به بیماریهایمزمن توام می باشد ، پیشگیری از بروز بیماری اهمیت دو چندانی یافته است. محصولات غذایی عملگر به دلیل اثرات سودمند سلامتی بخش می توانند نقش مهمی را در این زمینه بازی نمایند. به هر حال به دلیل عدم وجود یک تعریف جامع در زمینه محصولات عملگر ، برآورد دقیق حجم تجارت این محصولات کار آسانی نیست. بر اساس برآوردهای انجام گرفته حجم بازار جهانی این محصولات سالانه بین ۳۰ تا ۶۰ بیلیون دلار (بسته به تعریف آنها) می باشد.